Bu Teknolojiler 20 Yılda Tarihe Karışacak
Bu Teknolojiler 20 Yılda Tarihe Karışacak
Bright Side’ın haberinde söz edilen teknolojilerin büyük bölümü aslında günümüzde ortadan neredeyse kalkmış durumda. Fakat bir kısmı hâlâ hayatımızdan tam anlamıyla çıkmış değil. Tahminler, 20 yıl içinde birçok farklı teknolojinin tarihe karışarak, yerlerine yenilerinin geleceğini gösteriyor. Yeni teknolojilerin hayatımıza girmesiyle birlikte önümüzdeki dönemlerde çok daha farklı ürünlerle karşılaşacağımız aşikâr.
1. Yeni nesil sürücüsüz otomobillerle birlikte yan aynalar yerini sensörlere bırakıyor. Otonom sistemlerin gelişmesi ve şoförler yerine araçların sürücüsüz hale gelmesi otomobillerde büyük değişiklikler meydana getiriyor. Aynaları kontrol edecek herhangi bir sürücüye gerek olmadığı için ayna ihtiyacı da ortadan kalkıyor.
2- Mobil ödeme sistemleri de farklılık gösteriyor. Zira banka ya da kredi kartları da tamamen ortadan kalkarak bu işlemler telefonlar üzerinden halledilebiliyor.
3- Önümüzdeki yıllarda uzaktan kumandalar yerine bu işlemi mobil uygulamalar gerçekleştiriyor. Evet, hâlihazırda bu teknoloji mevcut ama ilerleyen yıllarda kumandaların tamamen ortadan kalkması bekleniyor.
4- Akıllı evler ve akıllı kilit sistemleriyle birlikte güvenlik üst seviyeye çıkıyor. Önümüzdeki 20 sene anahtar tamamen tarih oluyor.
5- Kablolu kulaklıklar yerini şu anda yavaş yavaş kablosuz kulaklıklara bırakıyor.
6- Yeni nesil teknolojiler sağlık alanında da kendini gösteriyor. İğne yerine aynı görevi üstlenen haplar kullanılmaya başlıyor.
7- Büyük elektronik ticaret sitelerinin bir kısmı teslimat konusunda yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Teslimatın hızlı ve güvenli şekilde gerçekleşmesi için droneların önümüzdeki dönemlerde çok yoğun şekilde kullanılması bekleniyor.
8- Islak imzanın ortadan kalkması ve tamamen yüz tanıma sistemlerine geçiş yapılması bekleniyor. Yani şu an hâlihazırda olduğu gibi herhangi bir işlemin onayı için imza yerine yüz tanıma sistemleri kullanılacak gibi görünüyor.
9- Jest ve mimiklerle bilgisayar kontrolünün hayata geçmesiyle farenin de ortadan kalkacağı aşikâr. Çünkü böylece ek bir kontrolcüye ihtiyaç duyulmadan bilgisayar üzerinde çeşitli komutlarla işlemlerin gerçekleştirilmesi söz konusu oluyor.
Kaynak:Sputnik Türkiye