İlk SEO Anahtar Kelimelerinizi Nasıl Seçmelisiniz?

seo-keywords
Dijital Medya

İlk SEO Anahtar Kelimelerinizi Nasıl Seçmelisiniz?

​Arama motoru optimizasyonu hakkında çok şey duymuş olabilirsiniz. Peki, webdeki sıranızı yükselmek için SEO’yu nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz?
​​Bir işletmeyi büyütmenin en iyi yollarından biri, arama motoru optimizasyonudur (SEO​): Google’ın ve diğer arama motorlarının içindeki konu ile ilişkili aramalarda üst sırada olma olasılığını arttırma süreci.
Sitenizi belirli anahtar kelimeler için optimize etmek, hangi aramalarda yer almak istediğinizi kontrol etme gücü verir. Dolayısıyla hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Ayrıca, anahtar kelime dağılımınızı ayarlayabilmek, kampanyanızı zaman içinde değiştirebilme imkânı da sağlar.
Başarılı olmak için doğru anahtar kelimeleri seçerek başlamanız gerekir. Zamanla, anahtar kelimelerinizden hangilerinin başarılı olduğunu ve hangilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirlemenize yardımcı olacak verileri toplayacaksınız. Ancak başlangıçta doğru anahtar kelime kümesini nasıl seçersiniz?
1- Hedeflerinizi belirleyin.
Hangi anahtar kelimelerin markanız için doğru olduğuna karar vermeden önce, SEO hedefleriniz hakkında düşünmek için biraz zaman ayırın. Çoğu şirket, SEO’yu web trafiğini artırmak için kullanıyor ve bu da şirketin gelirini arttırıyor. Ancak hedeflerinizin bundan daha belirgin olması gerekir.
Örneğin;
– Sonuçları ne kadar hızlı görmek istersiniz?
SEO uzun vadeli bir stratejidir, bu nedenle çalışmanın sonuçlarını görebilmek bazen aylar sürer. Bundan daha hızlı sonuçlar istiyorsanız, rekabet gücü düşük ve daha yüksek hacimli anahtar kelimeler seçmeniz gerekecek.
– Kitlenizin konuyla ne kadar ilişkili olması gerekir?
Belirli bir kitleye mi odaklanıyorsunuz yoksa siteye gelen farklı kitlelere karşı esnek çözümleriniz var mı?
– Ne tür trafik arıyorsunuz?
İnsanların ürünlerinizi almasını ister misiniz yoksa şu an marka bilinirliği üzerine mi odaklanıyorsunuz?
2- “Head Keyword” ve “Long-tail Keyword” olarak tanımlanan anahtar kelimelerin harmanlamasına karar verin.
Hedeflerinizi belirledikten sonra, “Head keyword” ve “Long-tail keyword” arasındaki dengeyi kararlaştırabilirsiniz.
“Head Keywords” genellikle daha yüksek trafikle ilişkili, bir veya üç kelimelik kısa ifadelerdir. Ancak daha yüksek bir rekabet söz konusudur. “Long-tail Keywords” ise daha düşük trafik çekmesine karşın rekabeti daha az, uzun konuşma ifadeleridir.
“Head Keywords” uzun vadeli ve trafik merkezli stratejiler için daha iyiyken “Long-tail Keywords” kısa vadeli ve sonuç odaklı stratejiler için daha iyi sonuçlar verir. En iyi sonuçların elde edilmesi için çeşitli kombinasyonlarla ikisine de ihtiyacımız vardır.
3- Ön araştırma yapın.
Hedeflerinize ve başlangıç vizyonuna sahip olduğunuzda, ön araştırmanız üzerinde çalışabilirsiniz:
​Ana fikri ele alın: İnsanların işinizle alakalı neleri araştırabileceklerini düşünerek başlayabilirsiniz. Bu noktada çok detaycı olmanıza gerek yok ancak en az birkaç geniş arama kategorisini ve sizi aramak için kullanabilecekleri “head keyword” ve “long-tail keyword”leri bulmaya çalışın.
Konu ve anahtar kelime üreticilerini kullanın: Bazı ön fikirlerinize dayanarak daha fazla anahtar kelime ve konu fikri bulmanıza yardımcı olacak çevrimiçi bir platform kullanın.
Bir ana liste oluşturun: Mümkün olan tüm anahtar kelimeleri bir tabloya aktarın, böylece hızlı bir şekilde onları karşılaştırabilir ve çeşitli alanlara göre sıralayabilirsiniz.
4- Listeyi sınırlandırın.
Bir “ana liste” oluşturduktan sonra, en zayıf adayların ayıklanmasına başlayabilirsiniz. Bu aşamada özel odaklı değişkenlere göz atın:
Hacim:  “Arama hacmi”, belirli bir cümlenin kaç kez arandığına işaret eder. Belli bir aramadan ne kadar trafik alacağınızı ölçmek için kullanışlı bir yöntemdir, ancak hacmin zaman içerisinde düzensiz hareket etmeye eğilimli olduğunu bilmeniz gerekir.
Rekabet: Her bir anahtar kelime için rekabet seviyesine bakın. En yüksek hacimli anahtar kelimelerin, en yüksek rekabete sahip olmaları tesadüf değildir ve tabii ki rekabet arttıkça o anahtar kelimenin sıralaması da o kadar zorlaştıracaktır. İkisi arasında bir denge kurmanız gerekir.
Uyumluluk: Her bir anahtar kelimenin markanızla alakalı uyumluluğunu düşünmelisiniz. Elbette, o kelimede yüksek trafik ve düşük rekabet olabilir, ancak web sitenizin ihtiyaç duyduğu trafik türüyle eşleşecek mi?
Güncel sıralamalar: Şu anda bu terimlerin herhangi birine sahip olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer yaparsanız, erken ivme kazanabilirsiniz.
5- En iyi kelime adaylarınızı seçin.
Bu noktada, baş adaylarınız kişisel zevkinize bağlı olmalıdır. Listenizi, istediğiniz sonucu elde etme olasılığınızın en yüksek olduğu anahtar kelimelere daralttınız, bu nedenle şimdilik, optimizasyonunu kolayca yapacağınız bir avuç seçin.
Kaynak: Entrepreneur.com

 

Arşivler

X