Development Micro Services Architecture
Mikro servis terimi, yazılım dünyasındaki son eğilimlere göre geniş ölçekte …
Neden Bu Eğitim?
Yazılım mühendisi, sistem ve teknik mimar, mühendis ve karar vericiden oluşan bir ankete dayanan "Mikro Hizmetlerin Kabulü" raporu, işletmelerin dörtte üçünden fazlasının (yüzde 77) mikro hizmetleri benimsediğini belirtiyor.
Bu arada, bu benimseyenlerin neredeyse tamamı (yüzde 92) yüksek düzeyde bir başarı bildirmektedir. Ayrıca, işletmelerin önemli bir kısmı (yüzde 29) sistemlerinin çoğunu mikro hizmetlere geçirmeye çalışıyor.
Amazon, Netfilx vb. dünyada milyonlarda insanın kullandığı büyük ölçekli projeler hali hazırda bu mimari yaklaşımını kullanmaktadır.
Micro service, günümüzde büyük ölçekli projeler için tercih edilen bir yazılım mimarisi yaklaşımdır. Programlama dili, veri tabanı ve platform bağımsız olması hasebiyle birbirinden bağımsız olarak aynı anda birden fazla iş mantığı yürütecek küçük projeler çok hızlı ve çevik bir şekilde geliştirilmektedir. Bu bağlamda micro servis mimarisi günümüzde firmaların en çok tercih edeceği mimarisel yaklaşım olarak karşımıza çıkmaktadır.
DevOps for Developers
DevOps, son kullanıcılara sürekli değer sunmayı sağlayan insanlar, süreçler ve …
Neden Bu Eğitim?
100 büyük ölçekli IT firmasıyla yapılan araştırma sonuçlarına göre, DevOps temellerinin süreçlere dahil olması sonucunda:
%33 daha başarılı konfigurasyon yönetimi
%27 daha başarılı testler
%30 daha başarılı uygulama yayınlama
%27 oranında yeniliklere daha açık uygulama geliştirme
Uygulama teslim sürelerinde 440 kat kısalma
Hata düzeltme sürelerinde 96 kat hızlanma
Uygulama teslim sayılarında 46 kat artış gözlemlenmiştir.
Big Data
Büyük veri, geleneksel veri işleme uygulama yazılımları ile yönetilemeyecek kadar …
Neden Bu Eğitim?
Büyük veri analitiği bilgi teknolojilerinde bir devrimdir. Veri analitiğinin şirketler tarafından kullanımı her yıl daha da artmaktadır. şirketlerin öncelikli odak noktası müşterilerdir. Dolayısıyla İş - Tüketici (B2C) uygulamalarında büyük veri alanı gelişmektedir.
Teknolojinin gelişmesiyle beraber uygulamalar ve sistemler üzerindeki veri miktarı ve yoğunluğu oldukça artmıştır. Bu sebeple yüksek boyutlu verilerin depolanması, modellenmesi ve hızlı bir şekilde işlenmesi için büyük veri uzmanlarına ihtiyaç vardır.