Yazılımcı Olmak için 10 Neden

yazilim2
Kariyer

Yazılımcı Olmak için 10 Neden

1. GELECEĞİN MESLEĞİNİ YAP

Yazılım olmazsa ne bilgisayarların ne robotların ne de mobil cihazların bir anlamı kalmıyor. Gelişen ve değişen internet teknolojinde makinelerde başarılı yazılımlar sayesinde ilerlemeler sağlanıyor. İşte bu alanda yetenekli yazılım geliştiricilere büyük ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’de otomasyonla beraber mesleklerin %33 ünün yok olacağı ön görülüyor.

Pandemi sürecinde de birçok meslek sektörde değer kaybederken, yazılım alanı her geçen gün popülerleşmeye devam ediyor. Yazılım öğrenerek günümüzün ve geleceğin en popüler mesleğini yapabilirsin!

2. DAHA YÜKSEK MAAŞ

Capital dergisinin araştırmasına göre; teknoloji sektöründe çalışanların maaş ortalaması, diğer sektördekilere göre %40 daha fazla. Dolar bazında yıllık ortalama maaşların yer verildiği Trade-scools araştırmasına göre de en çok kazanan meslek grubu Yazılım Geliştiriciler. Araştırmada Bilgisayar Ağı Mimarı 2. sırayı alırken, Veritabanı Yöneticisi beşinci, Web Geliştirici sekizinci sırada yer alıyor.

3.HOBİ OLARAK KODLA

Yeni bir hobi arayışı içerisindeysen yazılım alanına yönelebilirsin. Ortaya yeni bir şeyler koymak, yeni bir işleyiş türetmek, özgün bir şeyler yapmak ve bunun sana ait olduğunu bilmek seni iş anlamında da motive edecektir.

Stack OverFlow’un 2020 anket sonuçlarına göre; geliştiricilerin %78’i hobi olarak kodladıklarını söylüyor. Bu sayede hobini işine çevirebilirsin.

4. EK GELİR ELDE EDEBİLİRSİN

Programlama dili ile kendi mesleğin haricinde ek iş fırsatlarını da değerlendirebilirsin. Herhangi bir dilde yetkinlik kazanarak çeşitli işler alabilir ve freelance çalışmalar yapılabilir. Bu da sana oldukça iyi bir ek kazanç getirecektir. Günümüzde yazılım sektörüne talep çok olduğundan bu alanda ek iş fırsatı yakalamak da oldukça kolay. Hatta bazı şirketler daimi ofis çalışanı çalıştırmak yerine freelance çalışanları özellikle tercih ediyor. Bu da asıl mesleği yazılım mühendisliği olmayan dil bilenlere ek gelir fırsatı sunuyor.

5. GLOBAL OL

Yazılım öğrenmek, seni otomatik olarak küresel bir topluluğun parçası haline getirir. Cevapları bulacak, başkalarına yardım edeceksin; diğer geliştiricilerle bağlantı kuracak, fikirlerini paylaşacak ve benzer düşünen diğer profesyonellerin bakış açılarını anlayacaksın.. 

 

6. DAHA İYİ ÇALIŞMA KOŞULLARI

Günümüzde yazılıma ihtiyaç duyulmayan hiçbir iş yok. KOBİ ve üstü şirketlerin hemen hemen hepsinde en az bir yazılımcıya ihtiyaç duyulmakta. Çiçek siparişi alandan, uzay teknolojileri geliştirene kadar tüm şirketlerde farklı seviyelerde yazılımcılar çalışmakta. Dünyanın en mutlu 29 mesleğinin açıklandığı listenin ilk 5 basamağındaki mesleklerin 3’ü teknoloji alanında. Kim daha iyi çalışma koşullarında mutlu olduğu mesleği yapmak istemez ki?

7. YURT DIŞINDA ÇALIŞMA İMKÂNI

Yazılımcıların yurt dışında çalışma ve iş bulma şansları, diğer meslek gruplarına göre daha yüksek. KOBİ’lerden holdinglere, devlet kurumlarından teknoloji şirketlerine kadar birçok alanda faaliyet gösteren firmalarda çalışabilirler. Yurt dışına giden uzmanlar arasında ilk sırayı yazılım ve bilgisayar mühendisleri almakta. Teknoloji alanında kaliteli eğitimler alarak kendini geliştiren kişiler, tüm dünyada aranan uzmanlar haline gelmektedir.

8. SENİN İŞ YERİN HER YERDE

Dizüstü bilgisayarın nerede, işin orada. İster sahilde, ister bir kafede, ister kütüphanede. Çalışma alanın bir oda ile sınırlandırılmaz. Mesai saatlerini sen belirleyebilir, evinde freelance çalışabileceğin gibi, bir şirkette yazılımcı olarak başlayıp şirket bünyesinde çalışmanın avantajlarını deneyimleyebilirsin.

Lokasyon bağımsız uzaktan bir çalışan freelance bir geliştirici olarak kendi ev ofisinizden, doğru tekniklerle ortaya koyacağınız modül ve projelerle yazılım dünyasında yer edinmeniz çok zor olmayacaktır.

9. BİLGİSAYARI AKILLI YAPAN SEN OL 

Bilgisayarlar aslında akıllı değiller, onları akıllı yapan onu programlayan insanlardır. Çipleri, işlemcileri vardır fakat beyinleri ya da kalpleri yoktur. O bilgisayara iyi bir kod yazdığınızda, onu kontrol eden sen olabilirsin! 

10. BÜYÜK ŞİRKETLER SENİN PEŞİNDE KOŞABİLİR

Geleneksel şirketler mevcut pazarlarını korumaya çalışırken, teknoloji şirketleri yeni özellikler ve üstünlükler yaratmak için çalışmakta. Büyüme hızları ve büyüme potansiyelleri, teknoloji şirketlerini daha değerli hale getirmekte. Türkiye’de şirketlerin ihtiyacı olan yazılım yeteneğinin sadece %24,1’i karşılanabiliyor. Yetenekli bir yazılımcı birçok firma tarafından aranan eleman haline geliyor ve şirketler arasında yazılımcı bulma rekabeti gittikçe artıyor.

 

Arşivler